WANNEER DE SCHOONMAAK BETER KAN, STAAT QLEANING KLAAR

HOE EEN ENTHOUSIASTE KENNISMAKING KAN LEIDEN TOT EEN OMVANGRIJKE SAMENWERKING

Portalis doet waar zij goed in is: het beheren van vereniging van eigenaars. Of zoals zij het zelf verwoorden: ‘terwijl de eigenaren voor hun appartement zorgen, zorgt Portalis voor alle gemeenschappelijke delen en zaken van een appartementencomplex’. Zij nemen zorg uit handen op bestuurlijk, juridisch, financieel en technisch vlak. Onderdeel van deze laatste dienst is het onderhoud van
gemeenschappelijke ruimtes. En dat is waar een samenwerking met Qleaning tot stand is gekomen. We vroegen Dick van Laar of hij hier wat meer over wilde vertellen. 

KENNISMAKING

“We zijn een paar jaar geleden met Anajah in contact gekomen. Hij benaderde ons om kennis te maken. De aanbieding nodigde uit om tot een eerste samenwerking over te gaan. Het complex dat Portalis voor ogen had, diende als testcase. “Uiteindelijk moet natuurlijk blijken of de beloftes ook waargemaakt worden. Daarin heeft het team van Qleaning ons zeker niet teleurgesteld.” De eerste opdracht bleek een goed vertrekpunt voor een verdere samenwerking. “Inmiddels stellen we Qleaning voor bij elk complex waar de schoonmaak te verbeteren valt.”

“Het enthousiasme van Anajah vind je terug in de hele organisatie. Dat enthousiasme staat aan de basis van een goede samenwerking”

DE JUISTE SPIRIT

Het onderhoud van de gemeenschappelijk ruimtes behelst voor Qleaning de algemene schoonmaak en glasbewassing. “Het is een jong team, met de juiste spirit. Het enthousiasme kan ik waarderen. Hoewel er in het enthousiasme weleens kleine zaken vergeten worden. Als we Anajah vervolgens attenderen op gemaakte afspraken, wordt dit altijd goed door hem ontvangen en opgelost. Daar blijkt professionaliteit uit.” 

  “Het nadeel van schoonmaak is natuurlijk dat het altijd beter kan en dat

   iedereen er verstand van denkt te hebben.” 

VOOR IEDEREEN HET JUISTE

“Eens in de zoveel tijd komt Anajah op de koffie en evalueren we de samenwerking. Zo houden we zicht op de zaken die zijn toegezegd. En of deze ook in overeenstemming zijn met wat geleverd wordt en met wat gevraagd wordt. Op deze wijze houdt je naar mijn idee de samenwerking goed.” Als we Dick vragen wat typerend is voor Qleaning hoeft hij niet lang na te denken. “Qleaning onderscheid zich in de oprechte wil om het voor iedereen goed te doen. Dat kan natuurlijk niet altijd, maar die drive is er wel. Dat is wat mij betreft een groot goed.” Op de vraag in welk cijfer dat mag worden omgezet, antwoord hij: “Een 8. Er is altijd ruimte voor verbetering. Daarom blijven we ook in gesprek met elkaar.”