EEN OPGERUIMD GEVOEL VOOR IEDEREEN
REGULIERE SCHOONMAAK, EVEN OPFRISSEN EN PERFECT SCHONE WONINGEN

Rentree is een corporatie in Deventer met circa 3700 verhuureenheden. Zij richten zich op hun sociale kerntaak: betaalbare, goede huisvesting voor de doelgroep. Een bijkomend belang is dat mensen op een prettige manier kunnen wonen. Vanaf het moment dat bewoners de eerste voet over de drempel zetten tot het moment dat zij afscheid nemen van hun woning. Nicolette ten Broeke evalueert de samenwerking met Qleaning op dit punt.

 

HERNIEUWDE SAMENWERKING

“Qleaning was al medeverantwoordelijk voor de schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimten in een aantal van onze appartementencomplexen. Dit doen zij overigens nog steeds. Hiervoor is in overleg een schoonmaakprogramma opgesteld, dat periodiek wordt uitgevoerd.” Sinds kort kunnen de twee partijen spreken van een hernieuwde samenwerking: het schoonmaken van mutatiewoningen. “Dit zijn woningen waarbij de huur is opgezegd. Nadat de sleutel is ingeleverd, wordt er onderhoud uitgevoerd en vervolgens komt Qleaning om de woning schoon op te leveren. Wij doen de voorinspectie en geven vervolgens onze wensen door aan het team van Qleaning. De ene keer is dit alleen sanitair en opfrissen, maar bij woningen die ernstig vervuild zijn wordt alles onder handen genomen.”

  “Voor deze samenwerkingsvorm liet Rentree Qleaning al vaak de ernstig vervuilde woningen schoonmaken, omdat we dan zeker zijn van een perfect schoon resultaat.”

ZEKER VAN EEN SCHONE WONING

Voor deze hernieuwde samenwerking deed Qleaning alleen de schoonmaak van ernstig vervuilde woningen. De ‘opfrisbeurt’ werd door de aannemer uitgevoerd. Onder het motto: schoenmaker blijf bij je leest, heeft Rentree besloten om een pilot te starten waarbij alle mutatiewoningen schoongemaakt worden door Qleaning. De beslissing was volgens Nicolette niet zo lastig. Ze wilde zeker weten dat de opgeleverde woning ook echt schoon zou zijn. “Elke nieuwe huurder moet het gevoel hebben dat ze een frisse, nieuwe woning binnenkomen.” 

“Aangezien wij niet overal tegelijk kunnen zijn, ben ik heel blij dat Qleaning ook echt meedenkt.” 

MEER DAN GOEDE SCHOONMAAK

Naast een goede kwaliteit, service en bereikbaarheid, vindt Nicolette het eigen initiatief een belangrijke meerwaarde voor Qleaning. “Ze denken mee met onze organisatie.” Ter illustratie noemt zij een trappenhuis in een nieuwbouwproject waar het team van Qleaning de schoonmaak voor doet. “Als zij zaken aantreffen die naar hun idee niet helemaal juist zijn, sturen ze even een foto door of laten een berichtje achter. Aangezien wij niet overal tegelijk kunnen zijn, vind ik dat echt een pluspunt. Het is letterlijk onze call om actie te ondernemen.” Als ze haar waardering om moet zetten in een cijfer zou het een mooie 8 worden. Het spreekt dan ook voor zich dat Nicolette Qleaning aan zou raden bij andere bedrijven.